Haberler Başarı Hikayeleri Webinarı Gerçekleşti
  • 26.03.2021

Başarı Hikayeleri Webinarı Gerçekleşti

TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu tarafından organize edilen, Türkiye'nin kadın girişimcilerini bir araya getiren, Gıda Yüksek Mühendisi, BEE’O Kurucusu ve Genel Müdürü Aslı Elif Tanuğur Samancı ve, DÜ Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçeoğlu’nun çevrim içi katıldığı “ Başarı Hikayeleri” webinarı gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasını yapan TOBB Düzce İl Kadın Girişimci Kurulu Başkanı Serap Küçük; “ Değerli katılımcılarımız; TOBB Kadın Girişimciler Kurulu; 2007 yılında TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde, Türk Kadınının Ekonomiye etkin katılımı ve ekonomik konularda rol model olması amacıyla kurulan 81 ilde 7 bin üyesi ile ülkemizin en geniş girişimci kadın ağıdır. Kalkınma hedeflerimize ulaşmamızda, kadın girişimcilerimiz iş hayatındaki etkisini artırarak iş gücüne katılmaları ve üretimde söz sahibi olmaları konusunda anahtar bir role sahiptir. Kadınların ekonomiye destek vermesi hikayenin tamamlanmasına yardımcı olacaktır. Çünkü kadının olduğu her yerde başarı vardır. TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu olarak başarılı çalışmalarıyla kadın girişimcilerimizin yanında olarak onların başarıları için desteklemeyi sürdürmeye devam edeceğiz. Bugün kıymetli misafirimiz Aslı Elif Tanuğur Samancı hanımefendi de bizlere bu konulardaki deneyimlerini ve kendi çalışmalarını aktaracak. Keyifle takip edeceğimiz programımıza hemen geçebilmek adına katılımlarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyor, programımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Webinar , BEE’O Kurucusu ve Genel Müdürü Aslı Elif Tanuğur Samancı’nın konuşmasıyla devam etti. Samancı; “ Girişimciliğe adımımı ilk olarak oğlunun bağışıklık sorununa çare aradığım dönemde propolis ve arı sütüyle tanıştığını ifade ederek, propolis nedir, propolisin faydaları nelerdir, arı sütünün içeriği, arı sütünün faydaları, polen ve arı ekmeği nedir ve faydaları nelerdir konularında sunum gerçekleştirdi.

BEE'O Propolis'in Kurucusu Aslı Elif Tanuğur Samancı, şu anda proje kapsamında 25 kadına destek verdiklerini söylerken, Anadolu'nun çalışkan kadınlarının sevgi ile yaptıkları arı temalı el emeği tekstil ve takı ürünlerini, internet sitelerinde tüketicilerle buluşturduklarını ve satılan ürünlerden elde edilen geliri, doğrudan bu ürünleri üreten kadınlara bıraktıklarını ifade eden Samancı, şu anda proje kapsamında 25 kadının desteklendiğini söyledi. Projeye katılmak isteyen kadınlardan da başvurularını almaya devam ettiklerini hatırlatan Samancı "Hedefimiz bu projede en az 100 kadına destek olmak. Kadınların ürettikleri ürünleri en az 1 yıl internet sitemizde sergiliyor olacağız. İnternet sitemizi her gün ortalama 10 bin kişi ziyaret ediyor. Aynı kategoride amigurimi örgü arı, anahtarlık, önlük takımı, bardak altlığı, battaniye, çıngırak, diş kaşıyıcı, havlu, bebek hırkası, pijaması, tulumu, supla, puset örtüsü, uyku arkadaşı, Amerikan servis, yeni doğan takımı gibi 31 farklı ürün mevcut" dedi.

Webinar, katılımcıların soru cevap kısmından sonra sona erdi.