Eğitim Haberleri Genel Girişimcilik Eğitimi Tamamlandı
  • 22.01.2016

Genel Girişimcilik Eğitimi Tamamlandı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, KOSGEB, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen Genel Girişimcilik Eğitimi tamamlandı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, KOSGEB, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen Genel Girişimcilik Eğitimi tamamlandı.

Eğitimin son gününde Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır da kısa bir konuşma yaptı. Çakır, Düzce'nin girişimcilik konusunda ülke ortalamasının üstünde olduğunu, KOSGEB eğitimlerini alan girişimci adaylarının ülke genelinde %10'luk bir başarı sağlamasına rağmen Düzce'nin %13 barajını geçtiğini söyledi. Yapılan bir işi yapmaktan ziyade bölgede olmayan veya en azından az yapılan ama potansiyeli olan işleri yapmanın daha doğru bir girişimcilik örneği olacağını savunan  Çakır, "Geçen yıl bir arkadaşım Cep Telefonu dükkanı açacağını söyledi. Düzce'de ne kadar var diye sorduğumda 234 tane telefoncu var nasipse ben de 235. olacağım dedi. Ufak bir araştırma yaptım. Nüfusa oranla en fazla telefoncu ilimizde var. En kötüsünden en iyisine kadar da var üstelik. Yapacağın iş bana mantıksız geldi dedim. Çok olan bir işi yapmak kısa vadede para getiriyor gibi görünse de rekabet ortamına girileceği için ya daha çabuk erirsiniz ya da kar oranlarınız rekabet nedeniyle tatmin düzeyinin altında kalır" ifadelerini kullandı.

MARKA Düzce Yatırım Destek Ofisi Uzmanı İbrahim Pehlivan'ın kurum içerisindeki en donanımlı personellerden biri olduğunu vurgulayan Çakır, "Ben İbrahim beye bu eğitimlerin en üst düzeyde ve en kaliteli şekilde olmasını beklediğimi söyledim. Kendisi de alanında uzman olan Seda hanımı buldu eğitimler için. Dışarıdan aldığım geri dönüşlerde kursiyerler eğitmenimizden çok memnunlar. Kendisine de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.