Haberler Mesleki Beceri Seferberliği Programı TOBB'da Tanıtıldı
  • 20.01.2023

Mesleki Beceri Seferberliği Programı TOBB'da Tanıtıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) işbirliğinde gençlerin mesleki beceri gelişimini desteklemek amacıyla başlatılan Mesleki Beceri Seferberliği programının tanıtımı TOBB İkiz Kuleler'de yapıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu buradaki konuşmasında, Özer'in liderliğinde özellikle mesleki eğitimde hayırlı işlere imza attıklarını söyledi.

Mesleki Beceri Seferberliği vesilesiyle bir araya geldiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Özel sektör olarak nitelikli çalışan bulamamaktan ve mesleki eğitimin özel sektörün ihtiyaçlarını karşılamamasından şikayet ettik. Mesleki eğitimde kamu-özel sektör işbirliği artsın, özel sektörün rolü güçlensin istedik. Mesleki eğitim, özel sektörün insan kaynağını karşılamada en önemli altyapı olsun istedik. Bu bizim 20 senedir gündemimizde olan bir konuydu. Bakanımızdan bu konuda hem büyük destek hem de önemli icraatlar gördük." diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, mesleki eğitimin, eğitim dünyasının yeniden cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, bu durumun en somut örneğinin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçlarında görüldüğünü ifade etti.

Programa giriş için; mhbasvuru.meb.gov.tr