Eğitim Haberleri Çevre Mevzuatı Eğitimi Gerçekleştirildi
  • 4.02.2021

Çevre Mevzuatı Eğitimi Gerçekleştirildi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “ Çevre Mevzuatları Eğitimi “ Çevre Mühendisleri Gülsevil Çetin Yazgan ve Fatih Mezarcı tarafından video konferans olarak gerçekleşti.

Pandemi dolayısıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Eğitim programının açılış konuşmasını Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin yaptı. Şahin; “Değerli katılımcılar; Bugünkü eğitimimizin ana teması bildiğiniz üzere Çevre Mevzuatı. Değerli Çevre Mühendislerimiz Gülsevil Çetin Yazgan ve Fatih Mezarcı bizlere konuyla alakalı bilgiler aktaracaklar. Eğitime geçmeden önce ilimiz hakkında bazı konuları sizlere aktarmak isterim. Bildiğiniz üzere Düzce, İSKİ Su havzasında olduğundan dolayı ilimizdeki sanayi tesislerinin atıkları İSKİ mevzuatlarına da uyumlu olmak zorunda. Düzce, verimli tarım arazilerine sahip bir alan olduğundan sanayileşmenin yanı sıra tarımsal faaliyetlere de büyük önem veriyoruz. Son yıllarda artan hava kirliliğinin sebeplerini Çevre Bakanlığımızın gönderdiği mobil ölçüm istasyonlarıyla ölçerek farklı alanlarda önlemler almaya çalışıyoruz.  İlimize birçok yatırımcı geliyor. Bizler, aralarından en temiz üretim yapacak olanları seçmeye, ilimize kazandırmaya gayret ediyoruz.  Bu noktada yatırımcılarımızın ve KOBİ düzeyindeki sanayicilerimizin uyması gereken kurallar ve ilgili mevzuatlar zaman zaman güncelleniyor.  Bugünkü konuşmacılarımız sizlere Çevre Kanunu, Atık Beyanları, Sıfır Atık Belgelendirme ve GEKAP Beyanları ile ilgili çok önemli bilgiler verecekler. Eğitimimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Gerçekleşen seminerde; Çevre Mühendisleri Gülsevil Çetin Yazgan ve Fatih Mezarcı Çevre Kanunu, Atık Beyanları, Sıfır Atık Belgelendirme, GEKAP Beyanları hakkında geniş kapsamlı bilgilendirme yaptılar.

Toplantı katılımcıların sordukları soruların cevaplanmasıyla sona erdi.