Meslek Komiteleri Haberleri 3. Meslek Komitesi Üyeleri Orman Bölge Müdürüyle Bir Araya Geldi
  • 21.08.2020

3. Meslek Komitesi Üyeleri Orman Bölge Müdürüyle Bir Araya Geldi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 3. Meslek Komitesi (Orman Ürünleri İmalat ve Perakende Ticareti) Üyeleri, Bolu Orman İşletme Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı ve Müdür Yardımcıları, Düzce Orman İşletme Müdürü Turgay Kağan ve Müdür Yardımcıları ile Güzeldere Şelalesi Sosyal Tesislerinde bir araya geldi.

Toplantıya; Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Metin Coşkun, Meclis Üyeleri Hasan Aktürk ve Hikmet Mutlu, 3. Meslek Komitesi Başkanı Şahin Bircan, 3. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Fikret Eryakalı, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, Bolu Orman İşletme Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı ve Müdür Yardımcıları, Düzce Orman İşletme Müdürü Turgay Kağan ve Müdür Yardımcıları ve firma sahipleri katılım sağladı.

Açılış Konuşmasını Bolu Orman Müdürü Şaban Bıyıklı; “ Düzce’nin Güzeldere Şelalesi Sosyal Tesisleri’nde  konuk edilmekten olayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin’e, Düzce TSO 3. Meslek Komitesi Başkanı Şahin Bircan’a toplantıya katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Tuncay Şahin; “Bizim burada asıl amacımız biz Çilimli OSB’yi %80 Orman Ürünleri firmalarına verdik. Marka olmuş Orman Ürünleri Sanayicilerin %20’si ilimizde faaliyet gösteriyor. Biz buradan bir marka çıkarmaya hedefliyiz. İlgili kurumlara iletilecek bir şey var ise Bakan’a, Bakan Yardımcısına, TOBB’a ben iletirim. Biz 11 Meslek Grubundan seçilip geldik. Biz 31 arkadaşız. Hiçbirimiz aynı işi yapmıyoruz. Ben sadece bu 31 arkadaşım adına Başkan olarak gözcülük yapıyorum. Bu ülke hepimizin ve zor bir süreçten geçiyoruz. İki tane ürünümüz var. Biri fındık diğeri orman. Avrupa’da inanılmaz derecede ağaç pahalı. Avrupa Birliği özellikle ürün plastikten çıkıyor ağaca dönüyor. Biz Düzce olarak altyapıyı hızlı şekilde halletmememiz gerekiyor. “ ifadelerini kullandı.

3. Meslek Komitesi Başkanı Şahin Bircan, “ 1 ay önce Bölge Müdürümüzü Düzce Ticaret ve Sanayi Odasına davet ettik. Bizi kırmadı. Biz de komite olarak, tüm işletme bölge müdür yardımcılarımız hep bir arada olalım istedik sağ olsun bizlere o imkanı sundu.”

Orman İşletme Müdürlüklerinin yeni dönemde başlattıkları e ihale ile ilgili yaşanan olumsuzluklar ve meydana gelen sorunlarla alakalı beklentilerini, çözüm önerilerini sunan hem kamunun menfaatlerinin düzenlenmesi hem de orman ürünleri sanayicilerinin mağdur olmaması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını yerinde inceleyen Bolu Orman İşletme Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı ve Müdür Yardımcıları, Düzce Orman İşletme Müdürü Turgay Kağan ve Müdür Yardımcıları, toplantı sonunda yapılmasını istenen talepler ve çözüm önerileri konusunda istişare de bulundular.