Eğitim Haberleri Amatör Denizci Belgesi Eğitimi Gerçekleştirildi
  • 19.09.2019

Amatör Denizci Belgesi Eğitimi Gerçekleştirildi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Karadeniz Ereğli Liman Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen “Amatör Denizci Eğitimi” T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kdz. Ereğli Liman Başkanlığı Eğitmeni Kpt. Sedat Bulduk’un sunumuyla, Düzce Teknopark Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Gerçekleşen eğitime, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Ülgen, Düzce TSO Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Çakır, Düzce TSO Genel Sekreteri Ayten Nursel Kocadağ ve amatör denizci belgesi almak isteyen 210 kişi Düzce Teknopark Konferans salonunda hazır bulundu.

Eğitim programının açılış konuşmasını Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin yaptı. Şahin konuşmasında; “Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin talep ettikleri bir çok konuda eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Yine üyelerimizden gelen istekler doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz Amatör Denizci Belgesi Eğitimini özellikle burada yani Teknoparkımızda yapıyoruz. Bundaki amacımız ise siz kıymetli iş insanlarının Üniversitemizdeki bu önemli alanları görmeniz ve bu alanlardan da istifade etmeniz. DÜBİT, Teknopark, Düzce TSO Bilim ev Teknoloji Komisyonu Kuluçka Merkezi gibi alanlar siz kıymetli iş insanlarının  hizmetinde. Gelin bu olanaklardan istifade edin” ifadelerine yer verdi.  

Yoğun katılımın olduğu eğitimin devamında kürsüye çıkan T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kdz. Ereğli Liman Başkanlığı Eğitmeni Kpt. Sedat Bulduk tarafından, slayt görüntüleri eşliğinde başvuruda bulunan kursiyerlere tekne kısımları ve donanımları, deniz akıntıları, rüzgar yönleri, tekne kullanan kişinin bilmesi gereken sağlık ve güvenlik için öğrenmesi gereken temel bilgiler, tekne fenerleri gibi birçok konuda bilgiler verildi.

Program kapsamında yapılan eğitim ve sınavın ardından başarılı olanlara 24 metreye kadar özel tekneleri kullanma konusunda geçerli olan Amatör Denizci Belgesi verileceği belirtildi.