Eğitim Haberleri Lisansüstü Eğitim Protokolü Yenilendi
  • 12.09.2019

Lisansüstü Eğitim Protokolü Yenilendi

Düzce Üniversitesi ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası arasında bulunan “Lisansüstü Eğitim-Öğretim İşbirliği Protokolü” yenilendi.

İmza töreni, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Şehit Emniyet Müdürü Ufuk Baysan Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar arasında imzalanan iş birliği protokolünde Düzce TSO Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Protokol; Düzce TSO’ya kayıtlı üye işletmelerin sahip ve ortakları, Düzce TSO’da çalışan personeller ve birinci derece yakınları ile Düzce Üniversitesi Enstitüleri tarafından verilecek lisansüstü eğitimin yürütülmesine ilişkin esasları kapsıyor. Enstitüler tarafından her akademik yılbaşında belirlenecek programlar doğrultusunda yürütülecek protokol ile Düzce TSO bünyesindeki çalışanlar, Düzce Üniversitesi’nin Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Güzel Sanatlar Enstitülerinde lisansüstü eğitim hakkına sahip oldu.

İmzaların atılmasından sonra konuşan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, “Düzce Üniversitesi ile Düzce TSO arasında ilk lisansüstü eğitim protokolü 2018-2019 Akademik Yılı’nda imzalanmıştı. 2019-2020 Akademik Yılı için tekrar imza altına alındı. Protokol ile eğitim alanında iş birliğinin sürdürülebilir kılmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversite-Sanayi işbirliği konusunu kıymetli bulduklarını söyleyerek, akademik çalışmaları sahaya indirebilme açısında bu protokolün önemli bir adım olduğunu ifade etti.