Eğitim Haberleri Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi
  • 7.02.2019

Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Sürekli Eğitim Merkezi (MARKASEM) kapsamında 21 - 22 – 25 Şubat 2019 tarihleri arasında Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 4. Kat Toplantı Salonunda ‘Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi’ düzenlenecek olup “Erasmus+ KA2 ve KA3 Programları” kapsamında proje yazma uygulaması yapılacaktır. Eğitimin içeriği aşağıdadır.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Sürekli Eğitim Merkezi (MARKASEM) kapsamında 21 - 22 – 25 Şubat 2019  tarihleri arasında Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 4. Kat Toplantı Salonunda ‘Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi’ düzenlenecek olup “Erasmus+ KA2 ve KA3 Programları” kapsamında proje yazma uygulaması yapılacaktır. Eğitimin içeriği aşağıdadır.

Eğitimin Süresi:  3 Gün

Eğitim Saatleri: 09.30-16.30

Eğitim Yeri: Düzce Ticaret ve Sanayi Odası

Eğitim Tarihi: 21 Şubat Perşembe, 22 Şubat Cuma ve 25 Şubat Pazartesi

Eğitim Programı 1. Gün:

·            AB Mali Yardımları ve Mali Sistemi (Erasmus+ Programları için)

·            ERASMUS+ Programı Hakkında Genel Bilgi

·            ERASMUS+ Programı

°        EACEA (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency) Ajansı: Avrupa Komisyonu Merkezi Yürütme Ajansı

°        Türkiye Ulusal Ajansı: Erasmus+ Programı Ulusal Temas Noktası

·            ERASMUS+ KA2 ve KA3 Projeleri Hakkında Genişletilmiş Bilgi

°        Ana Eylem 2 – Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği (KA2)

°        Ana Eylem 3 – Politika Reformuna Destek (KA3)

·            Proje Ortağı Arama Platformları

°        Erasmus+ Proje Sonuçları Platformu: ERASMUS+ PROJECT RESULTS

°        Avrupa Okul Eğitimi Çevrimiçi Platformu: SchoolEducationGateway

°        eTwinning Okul Etiketi: eTwinning SCHOOL

°        Mesleki Eğitim Platformu: ECVET

°        Avrupa Yetişkin Eğitimi Platformu: EPALE

°        Avrupa Gençlik Portalı: EURODESK

·            Erasmus+ Başvuru Süreci

°        Adım 1: Katılımcı Portalında Kayıt: PIC Kodu Alma (Katılımcı Kimlik Kodu: Participant Identification Code-PIC): SEDIA (Single Electronic Data Interchange Area)

°        Adım 2: Program Kriterlerine Uygunluk Kontrolü

°        Adım 3: Finansal Koşulların Kontrolü

°        Adım 4: Elektronik Başvuru Formunu Doldurma: web e-forms (Online e-Forms Sistemi)

°        Adım 5: Türkiye Ulusal Ajansına Gönderim için TURNA Sistemi ile Başvuru Tamamlama

·            Erasmus+ Programı 2019 Teklif Çağrısı Kılavuzu

·            KA2 Programlarında Yatay ve Sektörel Önceliklerin İncelenmesi

·            KA2/KA3 için web e-forms Başvuru Formlarının Detaylı Şekilde İncelenmesi ve Örnek Projeler

·            Proje Kurgulama/Senaryolaştırma Algoritmaları

·            Faaliyet Çizelgesi (Timetable)

·            Proje Bütçeleri: KA2 ve KA3 Bütçe Kalemleri ve Hibe Miktarları

·            Erasmus+ Başvuruları için Dış Uzmanların Kalite Değerlendirme Kriterlerinin İncelenmesi

2. ve 3.Gün:

·            UYGULAMALI PROJE YAZIMI ATÖLYE ÇALIŞMASI: Erasmus+ Programı KA2 ve/veya KA3 Başvuru Formu (Grup Çalışması)

·            Grupların Yazdıkları Proje Tekliflerinin Sunumları ve Geri Bildirimler

·            Genel Öneriler ve Erasmus+ Projelerinin Başarısı için Yapılması Gerekenler

Eğitimden Sonra Katılımcıların Edineceği Kazanımlar:

Özellikle ERASMUS+ Programları konusunda hem Avrupa Komisyonu EACEA Ajansının (Merkezi Yürütme Ajansı) Erasmus+ programları hakkında, hem de Türkiye Ulusal Ajansının Erasmus+ Programları hakkında farkındalık ve ilgili eylemlerine göre (özellikle KA2 ve KA3) proje teklifi hazırlama, kurgulama/senaryolaştırma ve yazma kapasitelerini geliştirmiş olacaklardır. Programa en az %75 devamlılık sağlayan, program boyunca gerçekleştirilen örnek olayda başarılı olan katılımcılara MARKA (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) Onaylı Katılım Belgesi verilecektir. Eğitimin gerçekleşmesinden- proje başvuruları için son tarihe kadar olan süreçte talep olması durumunda projesini sunmaya hazır olan katılımcılarımız için eğitmenimize danışmak istedikleri konu hakkında bir gün belirlenerek Coffee-Talk etkinliği düzenlenecektir.

Eğitim Aşamalarından Sonra Yapılacaklar: Yukarıda yer alan aşamalar tamamlandıktan sonra açık olan destek programına başvuru gerçekleştirilir ve Ajansa bilgi verilir. Söz konusu başvurunun sonucu alındıktan sonra Ajans tekrar bilgilendirilir. Proje başvurusu başarısız olmuşsa yapılan başvurudaki eksiklikler tespit edilerek sonuçlar analiz edilir.

Eğitime İlişkin Detaylar: Proje hazırlıklarını başlatmış olanlar öncelikli olarak değerlendirilecektir. Somut proje fikri olmayanlar kapsam dışıdır. Bu sebeple proje hazırlığının olgunluk durumu katılımcı olarak çağırılmanızda belirleyici etken olacaktır.

Eğitim Başvurusu için tıklayınız.