Eğitim Haberleri Bağımlılığı Önlemede Akran Eğitimi tamamlandı
  • 21.04.2015

Bağımlılığı Önlemede Akran Eğitimi tamamlandı

Valiliğin koordinesinde yürütülen, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi tarafından planlanan, İl Özel İdaresi ve Düzce TSO tarafından desteklenen Bağımlılığı Önlemede Akran Eğitimi gerçekleştirildi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen Bağımlılığı Önlemede Akran Eğitimine katılan Düzce Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Düzce Anadolu Lisesinden 30 öğrenci için sertifika töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, ilin protokol üyeleri ve eğitim programına katılan öğrenciler katıldı.

UYUŞTURUCU İLE EL BİRLİĞİ İLE MÜCADELE ETMELİYİZ

Törene katılan Düzce Valisi Ali Fidan madde bağımlılığı ile mücadelede ailelere sivil toplum kuruluşlarına ve topluma önemli görevler düştüğünü vurgulayarak “Madde bağımlılığı ile mücadele günümüzde hem ulusal bazda hem de illerin en önemli sorumluluklarından birisidir. Bu konu bizim için çok önemli. Uyuşturucu madde kullanımı günümüz de 17 yaşına kadar düştü. Bunları bir büyüğünün anlatması, öğretmenin anlatması da önemli ama gençlerin bu konuda kendilerinin duyarlı olması ve arkadaşlarına anlatması gerçekten kıymetli bu anlamda bu eğittiğimiz bugün sertifika vereceğimiz 30 genç arkadaşımıza önemli bir vazife düşüyor. Ben bu vesile ile bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra Düzce ili olarak bütün kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ile birlikte bağımlılıkla mücadelede başarılı çalışmalar yapacağız” dedi. Konuşmanın ardından tören öğrencilere sertifikalarının dağıtılması ile sona erdi.