Haberler Türkoğlu’nda Çocuklar Düzce TSO Desteği ile Bilinçlendirildi
  • 25.05.2023

Türkoğlu’nda Çocuklar Düzce TSO Desteği ile Bilinçlendirildi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın da destek verdiği Düzce’den Türkoğlu’na Dostluğun Yolu Bilim Projesi uygulaması 18-20 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep Türkoğlu’nda gerçekleştirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün geliştirmiş olduğu bu projede yer almaktan dolayı gurur duyduk. 6 Şubat depremlerinden sonra Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm imkanlarımızla bölge insanımızın yanında yer almaya gayret ediyoruz. Acil ihtiyaç malzemelerinden geçici barınma alanlarına, kalıcı konutlardan psikolojik eğitimlere kadar detaylı ve kapsamlı destekler üretmeye ve bölge insanımızla buluşturmaya çalışıyoruz. Bu proje kapsamında da bölgedeki çocuklar ve velilerinin zor durumlarla baş edebilme kapasitelerini arttırmak, bilim yoluyla öğrenerek keşfedebilmelerini sağlamak ve iyi oluş hallerini sürdürebilmeleri konusunda bilinçlendirildi. Projede katkısı bulunan tüm paydaşlarımıza ve bölgede bu projede görev yapan ekiplerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

3 gün boyunca süren projede toplam 1500 okul öncesi- ilkokul-ortaokul ve lise öğrencilerine çeşitli eğitimler verilmiş olup, ebeveynlerin de katılım sağlamıştır. Projeye katılım sağlayan öğrenciler çadır kent, konteyner kent ve çeşitli köylerde ikamet etmektedir ve ilçe merkezinde bulunan etkinlik alanında aileleri ve öğretmenleri nezaretinde projedeki etkinliklere katılmıştır.

Projede toplamda 40 kişi görev almıştır ve Düzce Belediyesi, Düzce Gençlik ve Spor Merkezi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Orman İşletme Müdürlüğü, Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkoğlu Belediyesi paydaş olarak destek olmuştur.