Haberler Tasarımdan Ticarete Ahşap Zirvesi Programı Tamamlandı
  • 13.03.2023

Tasarımdan Ticarete Ahşap Zirvesi Programı Tamamlandı

Düzce Belediyesi ev sahipliğinde Ekonomi Gazetesi işbirliğiyle düzenlenen Tasarımdan Ticarete Ahşap Zirvesi-Mobilya Kenti Düzce panel serisi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Panel serisinde Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Canpolat da konuşmacı olarak katılım sağladı. Programa ayrıca; Düzce TSO Meclis Üyeleri Metin Şişman, Rasim Mercan ile 3. Meslek Komitesi Başkanı Okan Gürel de iştirak etti.

Panel programının açılış konuşmaları kısmında ilk olarak Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü kürsüye çıktı. Özlü, Orman Ürünleri üretimi ve pazarlaması konusunda Düzce’nin büyük tecrübesinin olduğuna işaret ederek bu tecrübeyi global ekonominin gereksinimlerine uygun geliştirmeler ile yenilemenin zamanının geldiğini ifade etti.

Programın açılış konuşmalarında söz verilen Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Canpolat, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bildiğiniz gibi Düzcemiz orman ürünleri alanında çok uzun yıllar hem ülke hem de dünya çapında söz sahibi olmuş bir il.

Modüler mobilya üreticileri henüz ülke genelinde etkin olmamış iken Düzce, butik ve tasarım mobilya üretiminde ülke genelinde bilinen bir ildi.

Bunun en büyük örneklerinden biri de ülkemizin en büyük mobilya üreticilerinden Kelebek Mobilya’nın o tarihlerde ilimize yaptığı yatırımdan da anlaşılacağı gibi Düzcemizin aslında mobilya işini ne kadar iyi bildiğini resmetmektedir.  

Mobilya üretimi konusunda Düzcemizin hak ettiği yere gelebilmesi noktasında; büyük üreticilere fason üretim yapan imalathanelerimize, markalaşma ve tasarım merkezi kurma anlamında destekler sağlamalıyız. Pazarlama ve tanıtım konusunda fuar, ortak satış pazarlama imkanlarının olacağı Mobilya AVM’ler gibi yapılanmalar oluşturulmalıyız.

Sayın bakanım; Düzcemizin orman ürünleri konusundaki 100 yıllık tecrübesi, Türkiye’nin yeni yüz yılında yeniden marka kent olma yolunda attığınız bu adımın Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak destekçisi olacağız”

Yapılan konuşmaların ardından Düzce’nin Karşılaştırmalı Üstünlükleri, Pazarlama Satış Trendleri, Ahşap Endüstrisinde Türkiye’nin Durum Değerlendirmesi ve Düzce Projesinin Değerlendirmesi konulu paneller gerçekleştirildi.