Haberler Düzce TSO İK’lar ile İkinci Defa Bir Araya Geldi
  • 25.01.2023

Düzce TSO İK’lar ile İkinci Defa Bir Araya Geldi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Düzce’de faaliyet gösteren firmaların İnsan Kaynakları yöneticileri ile bir araya geldi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, Meclis Başkanı Tanju Acar, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Hasan Ali Subaşı, SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, KOSGEB İl Müdürü Necdet Yaşar Şahin, MARKA İl Koordinatörü Kerim Ekrem, TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Küçük ve Kurul Üyeleri, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Erdem ve Düzce’de faaliyet gösteren firmaların İnsan Kaynakları Yöneticileri katılım sağladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Düzce TSO Genel Sekreteri Tuncay Yüksel; “Odamız olarak 2. kez İnsan kaynakları yöneticilerimizi bir araya getiriyoruz. İnşallah bu birlikteliklerimiz artarak devam edecek. En önemli önceliğimiz, her şeyden önce üye firmalarımızın insan kaynakları yöneticilerinin birbirleri ile tanışması, kaynaşması ve birbirleri ile güçlü bir iletişim kurmalarının sağlanmasıdır. Bu şekilde bir iletişim hem firmalarımızın hem de çalışanlarımızın lehine olacaktır. İnsan kaynakları bizim için çok önemlidir. İnsan kaynakları kalitesini ne kadar yükseltirseniz şirketinizin değerini o kadar yükseltmiş olursunuz.” ifadelerini kullandı.

Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık; “İl Müdürlerimize çok teşekkür ederim. Bu toplantının asıl ana kaynağı kendileridir. Yoğun mesailerinden zaman ayırıp sizleri bilgilendirmek amacıyla buradalar. 3 aylık süre önce Düzce Ticaret ve Sanayi Odasına ben ve arkadaşlarım seçilerek geldik. Amacımız sizlere hizmet etmektir. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası sizin eviniz. Buranın sahibi sizlersiniz. Her ne olursa olsun sıkıntı, problem fabrikanızda, insan kaynaklarınızla Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülük yapabileceği her ne olursa olsun biz sizlere hizmet etmek için tüm personelimiz ile birlikte buradayız.” şeklinde konuştu.

Programda konuşan SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu; Sosyal Güvenlik Kurumu’nun verdiği desteklere değinerek iş kazaları ve sağlık raporları sürecinde yapılması gereken hususlar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ise, vizite kağıdı ve sevk konusunda bilgilendirmeler yaptı.

Çalışma ve İş Kurumu Müdür Yardımcısı Hasan Ali Subaşı, Düzce’de çalışan devir hızının yüksekliği, orta kademe yöneticilerinin niteliklerinin çalışan verimliliğinde ve memnuniyeti üzerinde etkisi, İşbaşı Eğitim Programları (İEP) hakkında açıklamalarda bulundu ve Düzce işgücü piyasası ile ilgili güncel istatistikleri paylaştı.

KOSGEB İl Müdürü Necdet Yaşar Şahin, Firmaların İnsan Kaynakları Yöneticilerine istihdam ile alakalı verilecek desteklerden söz etti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Şahin, Mesleki eğitimde nitelikli personel yetiştirme süreci hakkında sunum gerçekleştirdi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Kerim Ekrem ise, yeni başlayacak oldukları nitelikli personel yetiştirme teknik destek projesi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Program, Düzce’de faaliyet gösteren firmaların İnsan Kaynakları yöneticilerinin sorularının cevaplanması ile sona erdi.