• 2.05.2023

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı 27 Nisan - 01 Mayıs 2023

İSTANBUL ULUSLARARASI BULUŞ FUARI (ISIF), KAPILARINI SEKİZİNCİ KEZ DÜNYANIN YENİLİKÇİ ZİHİNLERİNE AÇMAYA HAZIRLANIYOR...

DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVACILIK, UZAY ve TEKNOLOJİ FESTİVALİ İLE BİRLİKTE

Ülkemizin gelişimine değer katacak buluş, ar-ge ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturulması ve üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına sunulması amacıyla yola çıkmış olduğumuz, ülkemizin ilk ve tek uluslararası buluş fuarı ISIF, gerçekleştirildiği yedi yılda 62 farklı ülkeden 5.000'in üzerinde teknolojiye ev sahipliği yapmıştır.

2016 yılında başlattığımız bu etkili girişim yıllar içerisinde gelişerek sadece ülkemizde değil, dünya çapında da büyük yankı bulması, yaptığımız işin doğruluğunu ve gerekliliğini çok net bir şekilde ortaya koymakta ve her yıl bir öncekinden daha iyisini gerçekleştirmenin sorumluluğunu üzerimize yüklemektedir. Bu nedenle ISIF’23, gerçekleştirildiği 7 senenin üzerine yeni tuğlaların konduğu, yeni bileşenlerin eklendiği, yatırım görüşmeleri odaklı, daha renkli, daha coşkulu ve çok daha etkili bir fuar ve bilgi paylaşım merkezi olarak planlanmıştır.

Dünyanın en fazla ziyaretçi sayısına sahip uluslararası buluş fuarı ünvanını koruyan ISIF, yine Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST ile birlikte ülkemizin “Milli Teknoloji Hamlesi” hareketine katkı sağlamaya devam etmektedir. Temel hedefi, büyük çabalar sonucunda ortaya çıkarılan buluşların; tanıtılması, farkındalık yaratılması, halkla, üretici ve yatırımcıyla buluşturulmak olan ISIF, fuar etkinliğinin yanı sıra düzenlenecek ulusal ve uluslararası çalıştaylarla da ekosistemin bilgi paylaşım merkezi olmaya bu yıl da devam edecektir.

20 ülkenin katılımı hedeflenen ISIF’23 içeriğinde yer alacak ve değerlendirmeler sonucu seçilecek buluşlar, yurtiçi ve yurtdışından gelecek yatırım grupları temsilcilerine toplu sunum yapma, ticarileştirme şanslarını arttırma ve mentörlük alma olanağı bulacaktır.

Her yıl ISIF içeriğinde düzenlenen “Uluslararası Buluş Yarışması” ise bu yıl da gerçekleştirilecek ve uluslararası jüri tarafından yapılacak değerlendirmelerin ardından ödüller sahipleri ile buluşturulacaktır.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayelerinde, Türk Patent ve Marka Kurumunun Ev Sahipliğinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu(IFIA)’nın uluslararası himayelerinde, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı(WIPO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının destekleri ile  27 Nisan - 01 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilecek “8. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF23”’e ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından konuya ilgi duyan herkesi bekler, iç içe geçen ve birbirini tamamlayan birçok bileşene sahip bu etkinliğe katkı sağlayan ve sağlayacak tüm paydaşlarımıza şükranlarımızı sunarız