Meslek Komiteleri Haberleri Tekstil Ürünleri Komitesi’nden Düzce MYO’YA Ziyaret
  • 1.04.2022

Tekstil Ürünleri Komitesi’nden Düzce MYO’YA Ziyaret

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 7. Meslek Komitesi (Tekstil Ürünleri Üretim, Perakende ve Toptan Satış) üyeleri, Düzce Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek GER-BER (Bilgisayarlı Kalıp Tasarım programı) ve Okulda devam eden eğitim programları hakkında değerlendirmelerde bulundurlar.

Ziyaret programına; Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Meclis Başkanı Ahmet Dertli, Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Etem Gürel, Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hüseyin Aydın, 7. Meslek Komite Başkanı Mutlu Kayan Komite Üyesi Hayati Eğilmez, Meclis Üyesi Hasan Arslan, Mevlana Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Şahabettin Yavuz, Müdür Yardımcısı Suzan Çiner katılım sağladı.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu arasında yapılan protokol kapsamında Oda üyelerimizden Realkom Firması tekstil sektörünün en önemli tasarım programlarından olan GER-BER (Bilgisayarlı kalıp tasarım programını) okula hibe edilmesi kapsamda büyük bir girişimde bulunarak programı okula kazandırmıştır.

Bu program ile Düzce TSO'nun Proje Okulu olan Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine eğitimler verilecek ve eğiticilerin eğitimi programı şeklinde ilerlenecektir. Ayrıca çalışma Düzce genelinde program ile örtüşen tüm Meslek Liselerine yaygınlaştırılacaktır. 

 Eğitim sürecinin koordinasyonu ve eğitimde kullanılan sarf malzemeler Realkom Tekstil A.Ş. tarafından karşılanarak, tekstil ve sanayi kuruluşlarıyla iş birliği yapılacaktır.

Ziyaret sonrasında; eğitim faaliyetlerine ve okula yapmış oldukları katkılardan dolayı Realkom Tekstil A.Ş Fabrika Müdürü Mutlu Kayan’a plaket takdim edilmiş ve program toplu fotoğraf çekimi ile sona ermiştir.