Kadın Girişimciler Kurulu Haberleri Girişimin Kadın Kahramanları Projesi'nin durağı Düzce Oldu
  • 20.12.2021

Girişimin Kadın Kahramanları Projesi'nin durağı Düzce Oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi desteğiyle hayata geçirilen "Girişimin Kadın Kahramanları Projesi" kapsamında gerçekleştirilen etkinliğin son durağı Düzce Teknopark Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programa; TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Küçük Başkan Yardımcıları Fatma Simay Üzmez Şişman, Emine Kurtay ve İcra Kurulu Üyeleri, Bolu Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce, Başkan Yardımcısı Neşe Alagöz, İcra Kurulu Üyeleri, Arçelik Perakende Akademi ve Beko yöneticileri katılım sağladı.

Programın açılış konuşmasını yapan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen, "Beko 100 Kadın Bayi projesi aslen iki önemli amacı hedefliyor. Öncelikle var olan kadınlarımızı güçlü kılmak, ikincisi de yeni kadınları iş dünyasına kazandırmak. TOBB'un amacı el işi ve tarhana yerine kadının gücünü daha çok sanayide, daha çok ticarette ve daha çok iş dünyasında görmek. 7 bin kadını korumak, kollamak, güçlü kılmak ve yenilerini iş dünyasına dahil etmek üzere Beko 100 Kadın Bayi Girişimin Kadın Kahramanları projesinin, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nun desteği ile yeni girişimcileri ekosisteme katmak için tasarlanan bir proje olduğunu söyledi. Çok fazla avantajı ve fırsatı barındıran bu projenin dikkatli dinlenmesi, öğrenilmesi ve destek verilmesi gerekiyor. Bugünkü yüz yüze eğitimin yanı sıra yine bu konuyla ilgili Arçelik Perakende Akademisi'nin hazırladığı online güzel videolar var, onları da takip etmenizi tavsiye ediyorum. Yalnız değilsiniz, tek başınıza değilsiniz, sadece cesaret gösterip ilk adımı atmak gerekiyor. Sizlerin de benim gibi düşündüğünüzü biliyor ve bu yolda birlikte yürüyeceğimize inanıyorum." İfadelerini kullandı.

Programda konuşan TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Küçük; “TOBB Kadın girişimciler kurulu ve Beko işbirliğinde, Arçelik perakende Akademi desteğiyle hayata geçirilen Girişimin Kadın Kahramanları projesine ev sahipliği yapmaktan dolayı Düzce Kadın Girişimciler Kurulu olarak mutluluk duyuyoruz. Nüfusun yarısının kadın olduğu bu toplumda kadın iş gücü ne yazık ki istenilen seviyede değil. Kadının toplumdaki rollerinin kalıplaşması, eğitimlerin yetersizliği, kadınların iş kurma aşamasında yeterince destek alamaması girişimcilik kültürünün kadınlar arasında yayılmasına engel oluyor. Hedefimiz kadın girişimcilerin sayısını artırmak, kadınlarımızı girişimci olmaları konusunda cesaretlendirmek. Ekonomik büyümenin artması, toplumsal refahın gelişmesi ve sürdürebilir kalkınma için cinsiyet gözetmeksizin iş hayatının her kademesinde olmalıyız. Bugün bizi girişimin kadın kahramanları projesi kapsamında bir araya getiren ve bu anlamlı projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Programın devamında, Arçelik Perakende Akademi ve Beko yöneticilerinin kadın girişimcilere projenin detayları ve yeni iş fırsatları hakkında bilgi vermesiyle devam etti.

Program, toplu fotoğraf çekimi ve hediye takdimi ile sona erdi.