Meslek Komiteleri Haberleri TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Toplantısı Gerçekleştirildi
  • 20.12.2021

TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Toplantısı Gerçekleştirildi

TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Toplantısı TOBB İkiz Kulelerde gerçekleştirildi.

Toplantıya; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş SAİK Başkanı ve Üyeleri, Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Ahmet Saygın Baban ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 9. Meslek Komitesi Üyesi, Düzce TSO Meclis Üyesi, TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Üyesi Selim Koçak, katılım sağladı.

Toplantıda; acente sorunları ve çözüm önerileri değerlendirilerek çözüm bekleyen komisyon artışı, devir zeyili, trafik sigortasında sabit tarife, doğrudan tazmin poliçelerde bonus ve hediye uygulamalarının yasaklanması, kayıt dışı ve şubelerin denetimi gibi çözüm bekleyen acente sorunları hakkında görüşler sunulmuş ve SEDDK nezdinde ısrarla takip edilmesi kararı alındı.

Toplantıda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Nilüfer Dalkılıç Dünya’da ve Türkiye’de sigortacılık sektörü ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Ayrıca 3-5 Mart 2022 tarihinde Antalya’da yapılacak olan Uluslararası Sigortacılık Fuarı hakkında fuar Başkanı İbrahim Düzenli tarafından sunum yapılarak, tüm sektör Meclisi ve İl delegeleri davet edildi.