Haberler İstihdam Meleği” Projesi Toplantısı Gerçekleştirildi
  • 16.12.2021

İstihdam Meleği” Projesi Toplantısı Gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi istihdamı artırmaya yönelik hayata geçireceği “İstihdam Meleği” proje tanıtım toplantısı, Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç,  Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resul Kara, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Saydam, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Acar, SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu, KOSGEB İl Müdürü Necdet Yaşar Şahin, Düzce Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Özkan Şahin, Düzce’de faaliyet gösteren sanayi ve ticaret firmalarının temsilcileri ile Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri katılım sağladı.

Programda konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitemizin güdümlü istihdam projesi olan “İstihdam Meleği” hakkında bilgiler paylaştı. Proje ile sistematik bir firma-öğrenci eşlemesi modeli önerdiklerinin altını çizen Çakar, projede iş yerinde öğrenme ile akademik öğretimi birleştireceklerini dile getirdi. Üniversitemizle ihtiyaçlarına uygun ortak müfredat belirleyecek işverenlerin; ilgili öğrencileri seçebileceklerini, eğitici ve mentor desteği verebileceklerini, Yeterlilikler Karnesi oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Mezun olan öğrencilere diploma ile birlikte proje kapsamında Başarı Belgesi de verileceğini belirten Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, öğrencilerin bu belge ile söz konusu firmalarda istihdam edilebileceğini ifade etti. “İstihdam Meleği” projesi ile hem devletin, hem firmaların, hem de Üniversitemizin kazanacağına işaret eden Çakar, projeye destek veren herkese teşekkür etti.