TOBB Düzce İl Kadın Genç Girişimciler Kurulu Kadın İstihdamı ve Sanayi Kültürü Düzce İli Projesi Kapanış Lansmanı Gerçekleştirildi

Kadın İstihdamı ve Sanayi Kültürü Düzce İli Projesi Kapanış Lansmanı Gerçekleştirildi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu, Düzce Berrak Psikolojik Danışmanlık Merkezi işbirliği ile oluşturulan 10 haftalık eğitim tamamlandı.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğü sürdüren TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) öncülüğünde Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı TEPAV işbirliğinde hazırlanan “81 İlde Türkiye’nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği “Karnesi’nde Düzce’nin 32 .sırada yer almasına yönelik hazırladıkları 2021 Yılı Eylem Planı projelerini tamamlamasının ardından ilk projesi olan  Kadın İstihdamı ve Sanayi Kültürü Düzce İli Projesi’nin kapanış lansman toplantısını Düzce TSO 4. kat toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Gerçekleşen kapanış lansman toplantısına; Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin, Başkan Yardımcısı Ümit Ülgen, Yönetim Kurulu Üyeleri Bilal Türkan, Coskun, Ticaret İl Müdürü Çiğdem Acar, Çevre Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal, TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Küçük, Başkan Yardımcıları Fatma Simay Üzmez Şişman, Emine Kurtay ve İcra Kurulu Üyeleri, Berrak Danışmanlık Psikolojik Destek Merkezi Kurucusu Psikolog Hülya Cengiz Jeofizik Mühendisi Berrak Danışmanlık Psikolojik Destek Merkezi Kurumsal Danışmanlık ve Eğitim Sorumlusu Cem Batur, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Yıldız Altınkoç, Düzce Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi İmran Aktepe, Düzce TSO Genel Sekreter Vekili Mürvet Gül Turhan, Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Cebeci, KGK-GGK Komiteler Sekretaryası Hatice Çakır, Düzce’de faaliyet gösteren Firma Müdürleri, Firmaların İK Sorumluları katılım sağladı.

Program, 10 haftalık eğitim gören katılımcıların projenin kendilerine sağladıkları faydalar hakkında verdikleri bilgilerden oluşan, video izletisiyle devam etti.

TOBB kadın girişimciler kurulu 2007 yılında, girişimci potansiyelinin geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek, girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde kurulmuştur. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu 81 ilde 7bin üyesiyle ülkemizin en geniş girişimci kadın ağıdır. Kadın istihdamı ve sanayi kültürü projesini KGK icra kurulu üyesi Berrak Kurumsal danışmanlık merkezi sahibi psikolog Sevgili Hülya Cengiz ve kurumsal danışman Cem Batur Bey ile hazırladık. Sevgili Hülya Cengiz’e ve Cem Batur’a çok teşekkür ediyorum. Bölgemiz için üretime kadın istihdamı ve sanayi kültürü için çıktığımız bu yolda projemize katkıda bulunan insan kaynakları ve üretim profesyonellerine delta Alfa çorap fabrikası insan kaynakları müdürü Esra Ölmez Öztürk, Standart Profil insan kaynakları uzmanı Neşe Yılmaz, konfeti halı insan kaynakları müdürü Hediye Mazlum, Nobel ilaç İnsan Kaynakları Müdürü Serap Akbaş, Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Müberra Çelebiye çok teşekkür ederiz.                     Kurum müdürlerimize teşekkür ederiz. Bizlere en büyük desteği sağlayan ve cesaretlendiren Düzce Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Tuncay Şahin’e çok teşekkür ediyoruz.                                      Projemizi 18 /30 yaş arası lisans mezunu kadınlarla yaptık. Amacımız yeni nesil kadınların kurumsal sanayi ve iş dünyasına hazırlamaktı. Bölgemizde ekonomik açıdan ayakları üzerinde durabilen güçlü kadınların sayısını artırmak istiyoruz. Kadın güçlü olursa aile, toplum ve ülke güçlü olur. Biz biliyoruz ki kadın varsa yarın var.” ifadelerini kullandı.

Proje hakkında bilgiler veren TOBB Düzce KGK Üyesi Berrak Danışmanlık Psikolojik Destek Merkezi Kurucusu Psikolog Hülya Cengiz, sanayi kültüründe kadın istihdamı ve kadınların karşılaştıkları sorunlar hakkında çözüm önerileri paylaştı.  Bölgemizde, sosyal ve ekonomik açıdan ayakları üzerinde durabilen güçlü kadınların sayısını arttırarak toplumumuza farklı değerler kazandırmak amacında olduklarını belirtti.

Jeofizik Mühendisi Berrak Danışmanlık Psikolojik Destek Merkezi Kurumsal Danışmanlık ve Eğitim Sorumlusu Cem Batur ise, Bölgemizin sanayi kültürünü geliştirmek ve kurumsal sanayiye kadın gözü ile bakabilmek, ekonomimize ve kültürümüze katma değer sağlayacağını düşündüğünü sözlerine eklerken, hedeflenen projenin aşamalarını ve amaçlarından bahsederek katılımcılara bilgiler aktardı.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, “Kadınlarımızın iş dünyasına kattığı sinerjiyi, vizyonu ve yönetim becerilerini çok takdir ediyoruz ve her zaman destek olacağımızı belirtmek isterim. Erkeklerin yoğunlaştığı sektörlerde kadınlar da çalışabilir. Avrupa’da da olduğu gibi birçok iş kolunda cinsiyet ayrımcılığını tamam ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu şekilde aranan personel profiline çok daha rahat erişim sağlanabilir. Türkiye kişi başı milli gelirimiz maalesef 8.500 dolar seviyelerine düştü, bunu önce 10 bin üstü ve daha sonra da 20 bin dolar seviyesine çıkarmamız gerekiyor. Bunun için nitelikli üretim ve ihracat yapmamız lazım. Bunları yapabilmek için en önemli güç kalifiye personel sahibi olmaktır. “ifadelerini kullandı.

Program toplu fotoğraf çekimiyle ve katılım sertifikası takdimiyle sona erdi.