Genç Girişimciler Kurulu Haberleri Türk Ticaret ve Sanayi Odası İş Forumu Gerçekleştirildi
  • 15.11.2021

Türk Ticaret ve Sanayi Odası İş Forumu Gerçekleştirildi

Türk ülkeleri arasında ticaret ve sanayi alanında işbirliğini geliştirmek amacıyla kurulan Türk Ticaret ve Sanayi Odalarının 3’üncü genel kurulu kapsamında Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Genç Girişimciler Komitesi kuruldu. TOBB Düzce Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Erdem Türk TSO Genç Girişimciler Kurulu komite üyeliğine seçildi.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Macaristan ve Türkiye üyelikleriyle, Türk Dili konuşan ülkeler arasında kapsamlı iş birliğini teşvik etmek amacı ile Türk Ticaret ve Sanayi Odası (Türk TSO) kuruldu. Oluşturulan Türk TSO Konseyinde, TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu Başkanlığa getirildi. Daimi sekretaryası yine TOBB tarafından yürütülecek olan Türk TSO kapsamında TOBB Düzce Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Erdem TOBB tarafından uygun görülerek bu konseyde göreve getirildi.

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Özbekistan ve Macaristan arasındaki karşılıklı ticaret ve yatırım ilişkilerinin gelişmesine destek olmak amacıyla kurulan, Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın 3. Genel Kurulu kapsamında düzenlenen Türk Ticaret ve Sanayi Odası İş Forumu’na; TOBB ve Türk TSO Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Azerbaycan Sahipkarlar Konfederasyonu (ASK) Başkanı Mammad Musayev, Kazakistan Cumhuriyeti Ulusal Girişimciler Odası'ndan (ATAMEKEN) 1. Yardımcısı Nariman Abilshaikov, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr Adham Ikramov ve Kırgız Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası 1. Kıdemli Başkan Yardımcısı Roman Kasymov, TOBB Düzce Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Erdem ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

Türk TSO Genç Girişimciler Komite üyesi olarak görevlendirilen TOBB Düzce GGK Başkanı Ahmet Serdar Erdem’inde katılım sağladığı Türk Ticaret ve Sanayi Odası İş Forumu yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen üye ülke iş insanları arasında ikili görüşmeler ile sona erdi.