Haberler Tuncay Şahin’den Covid-19 İle İlgili Açıklama
  • 5.10.2021

Tuncay Şahin’den Covid-19 İle İlgili Açıklama

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, son zamanlarda artan Covid-19 salgını nedeniyle ilgili bir mesaj yayımladı.

Şahin mesajında; Dünya genelinde ve ülkemizde maalesef önlenemeyen Covid-19 salgınının yayılımı nedeniyle gündemimizin birinci öncelikli maddesi haline gelmiştir. Bu nedenle Yönetim Kurulumuz ile birlikte odamıza gelerek hizmet alan üyelerimiz, çalışanlarımız ve ailelerinin bu küresel salgından etkilenmemesi ve hizmet verdiğimiz alanlarda verimliliğimizin sürdürülebilmesi maksadıyla birçok önlemler aldık almaya da devam ediyoruz. Sağlık Bakanlığı ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin almış olduğu kararları dikkatle takip ediyor, gerekli olan önlemleri titizlikle yapıyoruz. Odamızda hizmet ilk önceliğimiz fakat bunun yanı sıra koronavirüse karşı alınan tedbirlere de riayet edilmesi gerekli olduğu kanaatindeyiz. Salgının yayılımını azaltmak ancak alınacak tedbirlerle mümkün. Çalışma alanlarımızı düzenli şekilde havalandırarak temiz hava akışını sağlamaya çalışıyoruz. Personellerimiz maske ile hizmet veriyor ve sosyal mesafe, hijyen kurallarına dikkat ediyor. Odamıza gelmeyerek online hizmet almak isteyen üyelerimize telefonla destek veriyor, gerekli bilgi akışını sağlıyoruz. Tüm sektörlerimiz için dijital ortamdan bilgilendirmeler yapıyoruz. Gelen üyelerimizin ve çalışan personellerimizin sağlığını tehlikeye atmamak için Yönetim Kurumuz ile her hafta başı yaptığımız toplantılarda önlemlerimizi istişare ediyoruz. Pandemi süresince üyelerimizin yanında destek olmaya ve sorunlarının çözümü konusunda kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizlere her konuda rahatlıkla ulaşabilirler. Yönetim Kurulumuz ve 31 Meclis Üyemiz ile sorunlarının çözümü konusunda elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Sürecin ne kadar devam edeceğini bilmiyoruz temennimiz biran evvel pandeminin bitmesi ülkemizin ve tüm dünyanın en az hasarla bu işten sıyrılması temenni ediyoruz.  Covid-19 salgını, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de henüz kontrol altına alınamadı. Vaka sayılarının arttığı ve kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirdiğimiz bugünlerde ( kuaför, restoran, kahveler, kafeteryalar vb. ) maske, mesafe ve temizlik tedbirlerdeki kullanıma özen gösterilmemesi maalesef vaka sayılarına yansıyor. Eski günlerimize daha erken dönmek istiyorsak bugün tedbirlere daha sıkı uymalıyız. Maalesef ki vaka sayısında en çok artış yaşanan 10 il arasındayız. Kapalı alanlara girişlerde HES kodu istenilmelidir. Okullarda ve fabrikalarda, aşısızlardan haftada bir ya da iki kez PCR sonuçları istenilmesi gerekmektedir. Hem kendi hem de çalışanlarınızın sağlıklarını korumak, üretime ve hizmete aralıksız devam edebilmek için işyerlerinizde maske ve dezenfektan ürün bulundurmanızı ve aşılama konusunda hassasiyet gösterilmesi önemle rica ederiz. “ ifadelerini kullandı.