Ülke Raporları, Hedef Pazar Araştırması

Ülke Raporları, Hedef Pazar Araştırması ve Hedef ve Öncelikli Ülkeler

Firmalar ihracat pazarlarını genişletmek ve potansiyel müşterilerinin olduğu coğrafya ve sektörleri tanımak için yerinde pazar araştırma raporları ve ülke masaları bültenlerinden faydalanabilirler.

Ülke Raporları için tıklayınız.

Ülke Masaları Bülteni için buraya tıklayınız.

Yerinde Pazar Araştırma Raporları için buraya tıklayınız.

Hedef Pazar Tespiti ile ilgili bilgi almak için buraya tıklayınız.

Pazara Giriş ile ilgili karşılaştığınız sorunlar için buraya tıklayınız.

Aylık İhracat Değerlendirme Bilgi Notları için buraya tıklayınız.

 

Tüm ülkelere ait genel ve detaylı bilgi için buraya tıklayınız.  Soldaki menülerden önce bölge seçip sonrasında ülke seçebilirsiniz. (Ticaret Bakanlığı Yurtdışı Teşkilatı)

 

2018-2019 Dönemi Hedef ve Öncelikli Ülkeler

Küresel ekonomideki ve siyasi konjonktürdeki gelişmeleri çerçevesinde 2018-2019 dönemi için Pazara Giriş Komitesi tarafından 15 Hedef Ülke ve 32 Öncelikli Ülke belirlenmiştir.

2018- 2019 dönemi için belirlenen hedef ve öncelikli ülkeler listesi aşağıda yer almaktadır:

2018-2019 Dönemi Hedef Ülkeler (15 Ülke): Almanya, ABD, Çin Halk Cumhuriyeti, Etiyopya, Güney Kore, Hindistan, Irak, İran, Japonya, Katar, Kenya, Meksika, Romanya, Rusya, Ukrayna;

2018-2019 Dönemi Öncelikli Ülkeler (32 Ülke): Azerbaycan, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Endonezya, Fas, Fildişi Sahili, Fransa, Gana, G. Afrika C., Gürcistan, İngiltere, Kanada, Kazakistan, Kuveyt, Malezya, Mısır, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Senegal, Singapur, Suudi Arabistan, Şili, Tanzanya, Türkmenistan, Umman, Ürdün, Vietnam.

Bu kapsamda, düzenlenen Ticaret Heyeti faaliyetlerinde sektörlerin özelliklerine göre söz konusu ülkeler üzerinde yoğunlaşılmaktadır.

Ayrıca “2010/6 sayılı Yurtdışı Birim, Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” çerçevesinde tüm Hedef ve Öncelikli Ülkeler için ilave 10 puan ilave destek sağlanmaktadır.

"2010/6 sayılı Yurt Dışı Birim, Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” çerçevesinde Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM)’nin İşbirliği Kuruluşlarının Tebliğin 17/B maddesi kapsamındaki faaliyetleri Hedef ve Öncelikli ülkelere yönelik olması durumunda destek oranı 15 baz puan artırılmaktadır.

2011/1 sayılı Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğ» kapsamında hedef ve öncelikli ülkelere yönelik Sektörel Ticaret Heyeti Programlarına 10 puan ilave destek sağlanmaktadır.

2020 – 2021 Dönemi Hedef ve Öncelikli Ülkeler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen yazıda,

Pazara Giriş Komitesi’nin 27 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirilen 10. Toplantısı akabinde, Pazara Giriş Komitesi üyelerinin görüş ve değerlendirmeleri çerçevesinde 2020-2021 dönemi Hedef ve Öncelikli Ülkeler listesinin aşağıdaki şekilde belirlenmesine karar verildiği belirtilmektedir.

2020-2021 Dönemi Hedef Ülkeler (17 Ülke); ABD, Brezilya, Çin, Etiyopya, Fas, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Hindistan, Irak, İngiltere, Japonya, Kenya, Malezya, Meksika, Özbekistan, Şili ve Rusya; (Fuar katılımlarında 20 puan ilave destek sağlanacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız.)

2020-2021 Dönemi Öncelikli Ülkeler (28 Ülke); Almanya, Azerbaycan, Bangladeş, BAE, Bulgaristan, Çekya, Demokratik Kongo, Endonezya, Fildişi Sahili, Filipinler, Fransa, Gana, Gürcistan, İran, İtalya, Kanada, Katar, Kazakistan, Mısır, Nijerya, Pakistan, Polonya, Romanya, Senegal, Sırbistan, Tanzanya, Ukrayna ve Vietnam.

Hedef ve Öncelikli Ülkeler için Ticaret Bakanlığı’nın desteklerinden (Yurt Dışı Birim, Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ veya Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğ kapsamında) yararlanıldığında destek oranı 10-15 puan artabilmektedir.

 

Düzce’den 140 farklı ülkeye ihracat yapılmaktadır.

2018 yılı ve 2019 yılı Düzce ili ihracat rakamlarına baktığımızda hedef ve öncelikli ülkelerin hepsine ihracat yaptığımız görülmekte ve firmalarımızın bu ülkelere önümüzdeki dönemde de ihracatlarına devam edeceği öngörülmektedir.

Hedef ve Öncelikli Ülkelere yapılan ihracatın artırılması ve ilave puan alarak desteklerden daha çok faydalanabilmeleri için her yıl Odamızda Dış Ticaret Bilgilendirme Toplantıları düzenlenmektedir.

Ayrıca ihracatla ilgili web sitemiz üzerinden gerekli bilgilendirme ve duyurular yapılmakta olup, üyelerimizin talep ve sorunları yüzyüze de değerlendirilmektedir.