Gerçek Kişi Levha Kaydı (Kuruluş ve Nevi Değişikliği) İçin İstenilen Belgeler

GERÇEK KİŞİ SİGORTA ACENTELERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1. Başvuru dilekçesi

2. Adres bilgisi: e-devlet şifresi olanlar www.turkiye.gov.tr adresinden alabilirler, e devlet şifresi olmayanlar ikametgah belgesi getirebilirler

3. Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi. Eğer kişinin adli sicilinde kayıt bulunması halinde mahkeme kararı gerekmektedir. (Aslı alınır.)

*E-Devletten alınacak ise

1-Resmi

2-Diğer

3-Düzce Ticaret ve Sanayi Odası

Seçilerek sorgulama yapılan belgenin çıktısı alınmalı

*Adliye’den alınacak ise

Resmi Kurum’a hitaben, Arşiv kaydı gözükecek şekilde alınmalı

(Adli Sicil Kaydı için alınan belgelerde Konu:  Resmi Kurum ifadesi bulunmalıdır)

4. Diploma (Aslı, Noter tasdikli sureti veya e-devletten mezuniyet belgesi. Aslı iade edilir)

5. Ticaret Sicil Kuruluş Gazetesi (Fotokopi alınır)

6. EK-7 Malvarlığı beyanı

7. Telefon, faks ve e-posta vb. bilgiler için beyan yazısı
8. SEGEM sertifikası. (Fotokopi alınır)
9. T.C. Kimlik fotokopisi

GERÇEK KİŞİ ŞARTLARI:

a. iki yıllık yüksekokul (sigorta, aktüerya, risk ve bankacılık ve sigorta) bölümlerinden mezun olanlardan 2 yıl, dört yıllık yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 1 yıl 6 ay deneyim şartı aranmakta olup sigortacılık bölümünü bitirenlerden deneyim aranmaz.

b. 14.04.2008 tarihinden önce tüzel kişi acentesinde ortak olduğunu yada gerçek kişi acente olduğunu ticaret sicil kayıtları ile ispatlayanlardan öğrenim düzeyi ve mesleki deneyim şartlarından muaftır.

Yönetmeliğin Uygulanmasına ilişkin Genelgenin 4.2 maddesince Bankalar ve özel kanunla kurulmuş ve kendisine sigorta acenteliği yapma yetkisi tanınan kurumlarda çalışanların deneyim hesaplaması “SEGEM” sertifikasının alındığı tarihten sonra geçerlidir.

c. Gerçek Kişi deneyimleriyle ilgili SSK’dan yazı veya işe giriş-çıkış bildirgeleriyle birlikte hizmet dökümü evrakları alınır.