Haberler Yeni Dünyada E-beveyn Olmak Webinarı Gerçekleşti
  • 12.05.2021

Yeni Dünyada E-beveyn Olmak Webinarı Gerçekleşti

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu’nun organize ettiği, konuşmacı olarak Düzce Üniversitesi Bağımlılık Mücadele Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi, TOBB Düzce KGK Üyesi Dilek Demirezen ve Düzce Üniversitesi Bağımlılık Mücadele Merkezi Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Oğuzhan Kendirli’nin konuşmacı olarak yer aldığı Yeni Dünyada E-beveyn Olmak konulu webinar gerçekleştirildi.

Webinarın açılış konuşmasını yapan TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Küçük; “ Değerli Katılımcılarımız, Covid-19 salgını nedeniyle toplum olarak alışkanlıklarımızı yeniden gözden geçirmek zorunda kaldık. Salgın, sağlığımızın yanı sıra sosyal yaşamımızı da kökten şekillendirdi. Evde daha fazla zaman geçirme durumu, en hareketli çağında özgür olmaya alışmış çocukların teknoloji ve ekran bağımlılığını tetiklerken, aynı zamanda onların eğitim alışkanlıklarında da değişimlere neden oluyor. Dünyanın dijitalleşen yapısına yetişkinlerden önce çocukların uyum sağlaması da beraberinde yetişkinlerden daha bilgili ve deneyimli bir çocuk önderliğini gündeme taşımaktadır. Artık 21. yüzyıldayız. Dijital dünyada yaşanan içerik fazlalığının çocukların gelişimine zarar vermemesi adına ebeveynlerin de dijital okur yazarlık kavramı üzerine daha fazla eğilmesinin önemi çok fazla. Çocukların dijital dünyada geçirdiği sürenin sınırlarını ve kurallarını doğru şekilde belirlemenin önemini sizlere Düzce Üniversitesi Bağımlılık Mücadele Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Dilek Demirezen ve Düzce Üniversitesi Bağımlılık Mücadele Merkezi Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Oğuzhan Kendirli bu konulardaki deneyimlerini ve kendi çalışmalarını aktaracak. Keyifle takip edeceğimiz programımıza hemen geçebilmek adına katılımlarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyor programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından DÜBAM Müdürü Dilek Demirezen ve DÜBAM Müdür Yardımcısı Oğuzhan Kendirli, katılımcılara Covid-19 evde zaman geçirme biçimimizi nasıl etkiledi, evde çocuklar ve yetişkinler olarak nasıl zaman geçiriyoruz, aşırı ekran kullanımı ve ekran bağımlılığı nedir, nedenleri nelerdir, çocuklar için nasıl verimli ekran verimli ekran kullanmayı yönlendirebiliriz, aşırı ekran kullanımını ve ekran bağımlılığının azaltmak için neler yapabiliriz, çocuklarla karşılıklı yakın ilişki ve birebir zaman geçirmek ne derece önemli gibi konularda bir çok bilgiler verdiler.

Program, soru cevap kısmının ardından sona erdi.