Haberler III. Odalar Kümelenmeler ile İşbirliği Toplantısı Gerçekleştirildi
  • 10.05.2021

III. Odalar Kümelenmeler ile İşbirliği Toplantısı Gerçekleştirildi

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, savunma sanayinin köklü şirketlerinden Havelsan ile İşbirliği Toplantısı video konferans yöntemi gerçekleştirdi. Karşılıklı beklenti ve önerilerin masaya yatırıldığı toplantıda Havelsan ile yürütülen projeler değerlendirildi.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen toplantıya, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Genel Sekreter Vekili Zeynep Cebeci ve Proje koordinatörü Tuncay Yüksel katılım sağladı.

Toplantıda konuşan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, gündem önerisi olarak; “Düzce olarak Savunma Sanayi için kaliteli ürün ve hizmet sağlayacak çok sayıda firmamız bulunmaktadır. Bu firmaların önemli bir bölümü SSB (Savunma Sanayi Başkanlığı) ihtiyaçlarına göre üretim hattını çeşitlendirecek ve geliştirecek kabiliyettedir. Ayrıca, Düzce’de av tüfek sektöründeki yetişmiş insan gücü profili halen güçlü konumunu devam ettirmektedir. Bu kapsamda öncelikli olarak SSB’nin mal ve hizmet alımı yapacağı firmalarda aradığı nitelik ve standartlar konusunda bir bilgilendirme ve farkındalık sağlanabilmesine ilişkin çalıştaylar ve bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesi.” İfadelerini kullandı.